torsdag 16 februari 2012

Färska blommor inomhus




Jag älskar blommor ( nähä, det är det ingen som förstått vid det här laget...;-) ) och jag njuter av att få plocka in eller,  det som gäller mest nu på vinterhalvåret, köpa hem lite färska blommor. Nu när vi har sportlov och är lediga innebär det att man kan köpa blommor på veckan och verkligen få njuta av dem även  under dagtid. Få se deras vackra färger och former i dagsljus istället för enbart i glödlampornas sken. Det är härligt tycker jag. 

Tulpaner är ju bland favoriterna och visst är de underbara i alla lägen men det jag gillar allra mest är det där knastriga, knarriga ljudet som blir  i tulpaner när man tar i dem. Det känns så vår på något vis, känsla av vår. Det behöver man nu, lite hopp om vår. 

Men vad säger jag... hopp om vår, just det...hmm.... med den jamiga marskatt vi har här hemma så är man ju knäpp om man behöver tulpaners knastriga ljud för att få hopp om vår, vårkänslorna stormar ju uppenbarligen i vårt hem ändå... Så fort en strimma ljus visar sig på morgonkvisten så jamas det ( dessutom är det så där ömkligt, kärlekskrankt mjauande)... helt underbart...inte... Hopp om sommar... det är det som behövs här hemma... Kanske ska köpa hem lite syren istället..... 





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar