onsdag 28 september 2011

Life=Risk

Var på en mycket inspirerande föreläsning i går med en kille vid namn Erik Fernholm. Han pratade om Positiv Psykologi och Arbetsglädje & Utveckling. Erik har tillsammans med fler startat en organsiation som kallar sig Lyckoaktivist.se (länk). Välbehövlig organisation på många sätt i dagens samhälle. ( Dessutom var han ju inte helt fel att vila ögat på under tiden han föreläste heller...hm...;-) )

Han pratade om att LYCKA handlar om ett subjektivt välbefinnande, dvs lycka handlar om hur vi själva upplever det och bestämmer oss hur det ska vara, alla människor blir lyckliga av olika saker. Lycka för en människa är något helt annat för en annan. Han pratade om hur den inre världen alltid speglar sig på den yttre. Vad vi tror själva är ofta så som det blir i slutändan. Tänker man negativt blir det ofta negativt. Positivt tänkande ökar det goda resultatet.

Misslyckanden ska inte ses som hinder och nederlag utan som en erfarenhet som man ska jobba vidare på. Förbättra och utveckla.

Många självklara saker kan man kanske tycka men ändå - så tänkvärda.

Lyckoaktivisten Erik visade också en väldigt tänkvärd film om att livet är en risk, måste få vara ett risktagande och att man måste satsa lite för att lyckas. Att många som vi idag ser som framgångsrika inom olika områden inte alltid nödvändigtvis gått en rak klar bana. De har också haft sina motgångar, ändå har de lyckats på olika sätt. 

Att man inte ska ge upp. Att man måste se positivt på saker och ting för att lyckas. Positivt tänkande. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar