torsdag 12 april 2012

Vår på trappen

Efter en härlig påsk hos svärföräldrarna i Skåne kom vi hem till en vecka som visserligen inleddes på en tisdag och med födelsedag för mannen, men som fyllts av långa dagar på jobbet. Det är mycket att göra nu, terminen börjar sakta lida mot sitt slut vilket innebär att det är mycket som ska färdigställas. Prov, kurser och bedömningar. Och så planeringen inför höstterminen. Det är en del. Det är det alltid men ja, det är något speciellt med tiden efter påsk. Det händer ännu mer.

Inte nog med att det är många deadlines på jobbet så börjar listan på saker som behöver fixas hemma, i trädgården och med huset att fyllas på. Intressant nog så har man riktigt sugen på att sätta igång efter vintervilan. Ta tag i saker, se förändring och hitta på nytt.

I toppen på vår lista ligger entrén - nya plattor och nytt räcke. Har vi tur kommer min pappa hit i helgen och ger oss ett handtag så att räcket kommer på plats och på så vis får man känslan av att man är i gång med det projektet. Ska bli skönt.

Tills dess och tills det blir helt klart, måste det ju ändå se hyfsat ut. Som tur är finns blommor och söta små planteringar som kan piffa upp en entré som väntar på ansiktslyftning. Så nu har jag vårpiffat. Känns lite mer vår, lite mer välkomnande ut, lite mer i ordning.


VÅR PÅ TRAPPEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar