måndag 16 januari 2012

Januari är en bra månad

Har kommit på att januari faktiskt är en himla skön månad på ett visst sätt.  Januari är en månad som  annars ofta anses tråkig, seg eller som en transportsträcka men jag tror, vid närmare eftertanke, att jag tänkt om. Det är ju en underbar månad!

10 anledningar till varför Januari faktiskt är en skön månad

1. Nytt år - spännande!

2. Julen med allt vad det innebär, visserligen en massa mys och skoj men också en himla massa stress (julklappar, matlagning, pynta....) är urstädad. Nu är det bara lugnt. 

3.Man har haft tid med sina barn vilket gör att man inte känner sig lika deppig när man skiljs på morgonen. ( Och snart är det ju sportlov igen ;-)...)


4. Efter matfrossan kan man nu leva lite nyttigt, utan att tycka det är speciellt jobbigt. Man är fortfarande mätt liksom..... ( fast en liten påse saltlakrits är aldrig fel...)


5. Under ledigheten fick man tid att hämta andan vilket gör att man känner sig pigg och på G - både på jobbet och hemma. Skönt känsla.

6. I love vår trädgård - men det är rätt skönt nu när man inte kan göra något i trädgården. ( OK, ev klippa träd men det kan vänta lite till...) 

7. Huset känns fräscht efter att tomtar, barr och julstjärnor åkt ut. Lika mycket som man gillar det ombonade, gillar man nu det "rena".

8. Den vackra stjärnhimlen som visar sig så tydligt nu i mörkret.

9. Man hade tid att träffa många av sina goda vänner och familj på jul vilket gör att det där dåliga samvetet och sorgen över att man inte hinner ses lika mycket som man kanske skulle vilja, inte är lika överhängande. Nu lever man gott på alla glada stunder man haft tillsammans och man inser att även fast tiden inte alltid räcker till är det ALLTID lika skoj när man ses!!! ( Det är bara det att det vill man ju ha mer av så snart får det bli lite träffar igen!)

10. Det är nu, i pigghetens tecken, som man har tid och ork att planera alla de där roliga sakerna som ska förgylla resten av året.




Januari är en hyfsat  ( märk hyfsat.....) kravlös månad måste jag säga. Jag gillar januari. Helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar