måndag 9 januari 2012

Så var man igång igen

Känns som jag skrivit exakt den rubriken förut. Att vara igång igen - ett ganska intressant uttryck som på något vis påvisar att man INTE varit igång under en viss tid. Men det vore ju en ren skär lögn för även om vi haft julledigt och tagit det lugnare så har vi faktiskt gjort saker.  Det är bara det att man är aktiv på olika sätt. Snarare att frasen "nu är vi igång igen" är ett sätt att påvisa att vardagslivet eller det man gör mesta av tiden under ett år är igång igen.  Fast samtidigt mycket av det som vi gjorde under vårt jullov är sådant som vi gör regelbundet under året så egentligen har det inte med det heller att göra.

Risken är att "nu är man igång igen" har en tendens att vara något negativt, med en negativ klang, som man gärna använder vid saker som inte syftas till att vara trevliga saker. Att man bråkar, att man är besvärlig, att man tjatar eller att man börjar jobba efter en ledighet...?

Ganska intressant det där hur man använder sig av olika uttryck i olika sammanhang utan att egentligen reflektera över det. Min baktanke  med " så var man igång igen"  är inte negativ egentligen, eller imorse kändes det väl inte skojigt precis men nu när första dagen är gjord så är det helt OK, t o m roligt att vara igång igen....

Så nu är vi igång med vårterminen. Nya friska tag, nya händelser, nya planer, nya upptäckter. Ganska spännande. Så....nu är vi igång... med spännande saker. ;-) Positivt eller hur?  ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar