lördag 9 juli 2011

Badankegenen - Spännade hur släktdrag studsar runt i familjen

Vi har många gånger fått höra att min lilla är lik min lillasyster d v s hennes moster. Och det stämmer faktiskt många gånger, både i situationer som man är lycklig över, t ex att man alltid är glad,  och i situationer som man, ja, hur ska man säga, stör/störde sig lite lätt på,  t ex som att strumporna måste sitta helt perfekt annars kan man bara inte gå ut...

Idag hittade vi en likhet till. ( har inte bestämt mig ännu om det är bara charmigt eller om det är lite...jobbigt också...;-)

Under hela min uppväxt har jag hört hur min mamma och pappa på otaliga sätt försökt få upp min lillasyster ur badet.

Jag gillar att bada, har alltid badat mycket. Simmat mycket, lekt och ja, jag har aldrig bangat för ett dopp men min lillasyster har alltid varit storbadaren.  Hon har alltid badat lite längre, lite mer.

Idag har jag konstaterat att vi nu har en ny lillasyster som behöver tjatas upp ur badet. Nu står en ny mamma o pappa vid strandkanten och hittar på hundra olika ursäkter för att få upp sin minsting ur vattnet. 

Den nya mamman är jag, den nya pappan är min man och det är vår lillasyster som plaskar runt som en fisk.... ( som ni kanske förstår jobbigt eller bara kul att hon gillar att bada så mycket?)

Hur som helst, det är väldigt spännande det där med hur gener och släktdrag flyter runt i familjen. Det är inte alltid givet att det bara är ens egna idéer och sidor man märker av hos sina barn.  Självklart finns det massor av förståndiga förklaringar, biologi, socialisation osv, men i all enkelhet är det bara kul att iaktta, få aha-upplevelser och värsta "barndomsflashbacksen" när man fått egna barn och man ser dem växa upp.

Och till min älskade lillasyster ( mitt liv vore halvt utan henne och allt det hon är) kan jag bara fråga : hur blir det med din tjej tror du, vem kommer hon vara lik då?  Hmm... ska kanske inte säga så mycket mer nu....;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar