fredag 29 juli 2011

Soligt i landet

Idag startade vi dagen med att dra till stranden. Där fick vi några sköna timmar innan regnet kom. Tjoff bara - världens skur, så det var bara upp med barnen ur plurret och snabbt packa ihop. Men efter de stranddagar vi haft nu det sista kan man knappt bli upprörd.  Dessutom skiner ju solen igen!

Solen skiner inte bara på himlen utan också i vårt trädgårdsland. Solrosor är pampiga, de påminner om de solrosfält vi brukar njuta av på våra bilresor genom Europa ner till Italien. Vill inte ha för höga i landet så förra året provade vi en mindre variant och de var vackra men hade så stor blomma så de "tittade" bara neråt. Detta faktum i kombination med att de var korta gjorde att man knappt såg blommorna, såvida man inte la sig i trädgårdslandet... vilket inte är vad man tänkt sig kanske...

I år har vi testat en ny lite högre sort med lite mindre blommor på och de är perfekta för vårt trädgårdsland. Lagom höga, man ser blommorna och de tar inte helt överhand. (Orutinerat nog har jag slängt påsen....)

SOLIGA SOLROSOR



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar