måndag 14 november 2011

IQ Badboll

Jag blir tokig på mig själv.

För några veckor sedan läste jag en artikel som handlade om att vi glömmer minst fem saker varje dag. Sedan var där en lista på de mest vanliga sakerna som folk glömmer, lösenord, nycklar, plånbok osv.
Fenomenet att man glömmer saker beror på att man är stressad och att man har för många bollar i luften. Bara för att man har för mycket att hålla reda på så glömmer man saker.  På flera sätt brukar jag försöka hjälpa mig att komma ihåg - gör kom ihåg listor, post-it-lappar, prickar på handen osv.  Jag brukar ha koll, oftast... Jag tycker t o m att jag är så duktig att jag kan ge råd till andra, speciellt min käre make. Duktiga jag säger till honom som varje dag snurrar med sina nycklar och sin plånbok att  " man måste ha ett speciellt ställe som man lägger sakerna på, då har man koll". Just det.... 

Kasta inte sten i glashus.

I lördags gjorde jag playdoodeg tillsammans med lillasyster och hennes kompis. För att inte min förlovning- och vigselring skulle bli helt inkletade av blå saltig deg tog jag av mig dem. Snabbt och effektivt. Igår när vi åkte på Fars dag - middag till min pappa kom jag på att jag inte hade mina ringar och var hade jag lagt dem?  Hade då ett vagt minne av att jag tagit av mig dem vid degskapandet men sen då? I morse virrade jag runt hemma och försökte tala mig själv tillrätta, " - Erica man måste ha bättre koll på sina ringar. Man kan inte bara lägga dem överallt. Var har du lagt dem? Var är det mest logiska stället?"  Min man, som alltid hittar de mest positiva lösningarna i första läget tipsade mig om att "- du har antagligen slängt dem, Erica". "Kul, tänkte jag, då får jag gå igenom soporna i eftermiddag". 
Så fortsatte morgonsysslorna och helt plötsligt i fönstret i gillestugan ligger mina ringar.

Såklart! Eller nja, inte. Så går det med de där bestämda ställena som hjälper en att man komma ihåg. 

Fördelen är att i mitt letande hittade jag ett par örhängen, tre hårspännen och en ninjagofigur som varit försvunna ett tag. Inget ont utan något gott.

Men jag blir så trött på mig själv. Hur vore det om man lyssnade på sina egna råd någon gång? 

Fördelen är väl att nu har jag bara fyra saker kvar att glömma idag. Måste nog skriva en lista direkt.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar